
Uroda i makijaż
Catina Oil M-1138, 10 ml, Mayam
Cena z katalogu Liki24.pl
26,10 zł
Zobacz ofertę produktu w Liki24.pl →Link afiliacyjny: możemy otrzymać prowizję. Aktualną cenę, dostępność i koszty dostawy sprawdzisz u partnera.
Ostatnia aktualizacja danych: .
Olej z rokitnika zwyczajnego M-1138, 10 ml, Mayam Rokitnik zwyczajny jest dobrze znany ze swoich licznych właściwości odżywczych i leczniczych. Istnieje wiele badań nad jego wartościami odżywczymi i leczniczymi. Olej pozyskiwany z miąższu lub nasion owoców zawiera liczne substancje bioaktywne w wysokim stężeniu, co zapewnia mu silne działanie antyoksydacyjne, regenerujące, gojące i odżywcze. Olej z rokitnika zwyczajnego, a zwłaszcza ten pozyskiwany z nasion, zawiera bogate ilości niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, karotenoidy, witaminę E, fitosterole (stigmasterol, β-sistosterol) oraz pierwiastki śladowe. Naturalny i organiczny produkt kosmetyczny z certyfikatem Ecocert. Właściwości: - silny przeciwutleniacz, antyrodnikowy; - przeciwstarzeniowe, zwalcza oznaki starzenia się skóry; - odżywcze, witaminizujące, zmiękczające; - regeneruje, wspomaga odnowę komórek skóry; - regenerujące, gojące, pobudzające mechanizmy naprawcze uszkodzonej skóry; - filtr przeciwsłoneczny działający na poziomie komórkowym dzięki związkom antyoksydacyjnym; - przeciwzapalne, zmniejsza zaczerwienienia, łagodzi; - łagodzi, redukuje swędzenie i dyskomfort skóry. Można go używać do: - pielęgnacja skóry dojrzałej, starzejącej się, pomarszczonej, pozbawionej blasku; - pielęgnacja skóry matowej, zmęczonej, pozbawionej życia; - przygotowanie skóry do ekspozycji na słońce i pielęgnacja skóry po opalaniu; - pielęgnacja skóry dotkniętej atopowym zapaleniem skóry, egzemą, łuszczycą; - oparzenia, drobne skaleczenia, blizny i rany powierzchowne, urazy popromienne; - jest olejkiem przeznaczonym do każdego rodzaju skóry i ogólnej pielęgnacji skóry. Składniki: Ekstrakt z nasion Hippophae rhamnoides i ekstrakt z liści Rosmarinus officinalis. Sposób użycia w kosmetyce: - jest to produkt, którego zazwyczaj nie stosuje się bezpośrednio na skórę, a jedynie rozcieńcza innymi olejami lub stosuje jako składnik preparatów kosmetycznych; - zalecana dawka 2-10% w połączeniu z olejem roślinnym lub z różnymi składnikami kosmetycznymi; - w emulsjach dodaje się go do fazy olejowej lub do fazy finalnej; - jako składnik kompozycji kosmetycznych do pielęgnacji skóry takich jak: serum, kremy, podkłady, kremy BB, kremy CC; - jako składnik preparatów do pielęgnacji skóry ciała, takich jak kremy, balsamy, maści, mleczka i masła do ciała; - jako składnik kremów przeciwsłonecznych wraz z filtrami mineralnymi i innymi specyficznymi składnikami aktywnymi. Prezentacja: 10 ml