
Skóra i dermokosmetyki
Organiczna woda z róży damasceńskiej, 50 ml, Mayam
Cena z katalogu Liki24.pl
26,80 zł
Zobacz ofertę produktu w Liki24.pl →Link afiliacyjny: możemy otrzymać prowizję. Aktualną cenę, dostępność i koszty dostawy sprawdzisz u partnera.
Ostatnia aktualizacja danych: .
Organiczna woda z róży damasceńskiej, 50 ml, Mayam Opis: Róża damasceńska, krzew o dużych, charakterystycznych różowych kwiatach, pochodzi z Syrii, ale obecnie uprawia się ją głównie w Bułgarii, Maroku i Turcji, gdzie pozyskuje się z niej cenny i szlachetny olejek eteryczny. Do uzyskania 1 kg olejku eterycznego zużywa się około 4 ton płatków. Po destylacji olejku eterycznego uzyskuje się również hydrolat o intensywnym aromacie i dobroczynnych właściwościach dla skóry i zmysłów: wodę różaną. Przyjemny zapach i niezwykłe właściwości przeciwstarzeniowe sprawiają, że woda różana jest niezbędnym produktem w pielęgnacji każdej współczesnej kobiety. Sposób uzyskania: otrzymywany przez destylację płatków Jakość: naturalny i organiczny produkt kosmetyczny certyfikowany przez Ecocert Właściwości organoleptyczne: klarowny płyn, charakterystyczny zapach róży Składniki (INCI): Woda kwiatowa z róży damasceńskiej* *100% składników pochodzi z upraw ekologicznych. Naturalny i organiczny produkt kosmetyczny certyfikowany przez Ecocert Greenlife zgodnie ze standardem ECOCERT Właściwości wody różanej -tonizujący, odświeżający, odpowiedni do każdego rodzaju skóry -ściągający, odświeżający -przeciwzmarszczkowe, zwalcza oznaki starzenia i przyczynia się do regeneracji skóry -zmniejsza zaczerwienienia i zmiękcza skórę -odświeża zmęczoną, pozbawioną życia skórę -delikatne perfumy Rekomendacje, aplikacje -przydatny dla każdego rodzaju skóry -jest szczególnie korzystny dla skóry dojrzałej -redukcja zaczerwienień i naczynek -pielęgnacja skóry pomarszczonej, wiotkiej i zmęczonej Sposób użycia w kosmetykach - jest to produkt, który można stosować bezpośrednio na skórę, w formie toniku - po oczyszczeniu skóry można nakładać spryskując lub wacikiem na twarz, szyję i dekolt -można stosować w kompozycjach kosmetycznych zamiast wody lub w połączeniu z innymi wodami kwiatowymi -jako składnik do produkcji kremów, balsamów, toników, maseczek -zmieszany z glinką, nakładany na skórę w formie maski - można go dodawać do różnych preparatów kosmetycznych, aby nadać im subtelny, delikatny zapach Sposób przechowywania: -przechowywać z dala od światła i ciepła, najlepiej w lodówce Dane dotyczące bezpieczeństwa, środki ostrożności dotyczące stosowania: -zastosowanie kosmetyczne Prezentacja: -50 ml